Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan
tambahan protin berasaskan kacang soya.
Hakikatnya, pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr.Shaklee pada awal 70-an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah
membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah factor
utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.
Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh
dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif
serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya
mengandungi “non-GMO” (non-Genetically Modified Organism) yang sama ia diproses
pada kadar suhu yang rendah. Tambahan
pula, setiap 850g (satu tin Energizing
Soy Protein) dihasilkan daripada 30kg
kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.
Energizing
Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran
yang menjamin penyediaan 9 asid amino
penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat
sesuai untuk semua peringkat umur tua dan muda.
Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, manjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap
kencing manis.
rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric
Tahukah Anda?
Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang
memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik (G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan
gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan
glukos ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula
dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan
berat badan dan penjagaan kesihatan
dalam jangkamasa panjang. Sesetengah
protein soya diproses dengan alkohol.
Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang
bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang
digunakan dalam pemprosesan. Energizing
Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan
daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.
Faedah Utama :
·
Awet Muda
Asid Amino penting untuk membina
otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada
awet muda.
·
Baik untuk Hormon
Kacang soya adalah satu-satunya
tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormone
wanita. Ia membantu merendahkan paras
kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
·
Baik untuk Prostat
Genistein yang terkandung dalam
kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel
kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di
dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia jug sangat baik dalam pemulihan uterus,
ovary, menopaus dan pembesaran prostat.
·
Kulit Remaja
Merangsang pembentukan semula
kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian
kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
·
Pembekal Tenaga
Membekal tenaga dengan segera
dan meningkatkan system imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah
migrain, imsomnia dan tekanan.
·
Membaiki Pigmentasi
Membaiki masalah rambut seperti
beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
·
Membaiki Memori
Meningkatkan
kualiti memori, vitality, dorongan seksual dan rangsangan.
Kepentingan Protin
Protin adalah bahan utama dalam pembentukan
pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon
manusia. Ia organ juga merangsang fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan protin. Kekurangan
protin menyebabkan kelemahan dalam system imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan,
kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah
penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya boleh membawa
kepada kegagalan fungsi organ yang
akhirnya boleh membawa kepada kematian.
Apa itu Asid Amino?
Protin
terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan
menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut kepada keperluan protin dan enzim
yang diperlukan oleh tubuh manusia
Terdapat
asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid-amino tak perlu.
Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi
dari sumber pemakanan didkenali sebagai asid-amino
perlu. Shaklee menyediakan kesemua
asid-amino perlu tersebut.
Shaklee
menggunakan proses pensijilan tersendiri
yang dikenali Identity Preserved Program (IPP).
Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik,
daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.
Anda Berminat ?
Sebarang Pertanyaan Sila Hubungi : Sue Nanie
Call/SMS/WhatsApp/Telegram/Line di 013 807 4629
Lawati dan Like @ :
Facebook :
Sue nanie
Fanpage : Vitamins
Laman Web : mummyainadvitamins.blogspot.com
email : ainaisda@ymail.com /
ainaisda@gmail.com
COD : Area Miri, Sarawak, Sabah, Semenanjung Malaysia
DAFTARLAH MENJADI AHLI SHAKLEE
NAK TAMBAH PENDAPATAN SAMPINGAN ATAU SEPENUH MASA
HINGGA 4-5-6 ANGKA SEBULAN HANYA DENGAN ONLINE,
WAKIL PENGEDAR DIPERLUKAN DI SELURUH MALAYSIA
ANDA TIDAK AKAN KESEORANGAN KERANA ANDA AKAN DIJEMPUT
UNTUK MENYERTAI GROUP EKSLUSIF YANG MANTAP DARI TAK TAU LANGSUNG ANDA AKAN
DIAJAR MENJADI YANG TERHEBAT
Tiada ulasan:
Catat Ulasan